Een vertrouwenspersoon nodig in jouw organisatie?

  • Een vertrouwenspersoon is een neutraal aanspreekpunt voor jouw medewerkers
  • Een vertrouwenspersoon draagt bij aan een gezonde werkomgeving, vermindert stres en lost conflicten op voor ze escaleren.
  •  Het is vanaf 2024 wettelijk verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen als je organisatie 10 of meer medewerkers heeft. Een vertrouwenspersoon aanstellen helpt bij naleving van wet-en regelgeving.
  • Dit alles draagt bij aan een goede werksfeer, goed bedrijfsimago en minder verzuim.

 

Externe vertrouwenspersoon

Een externe vertrouwenspersoon is voor medewerkers drempelverlagend om te spreken. Het voelt vrijer om zorgen te delen. Deze vertrouwenspersoon is immers vaak geen bekende van degene waar je iets over wilt melden. Voor de organisatie is dit prettig, want het zorgt er voor dat er melding wordt gedaan, voor situaties escaleren.

Een vertrouwenspersoon kan ook gemakkelijker een gevoel van vertrouwelijkheid en discretie waarborgen. De bevindingen worden op een discrete manier gedeeld met het management zodat er wel veranderingen doorgevoerd kunnen worden, zonder dat dit herleid kan worden naar de melder.

Het doen van een gecertificeerde opleiding tot vertrouwenspersoon kost gemiddeld 1600 euro en tijd van de medewerker.

 

persoonlijk leiderschap

Jouw vertrouwenspersoon?

Mijn missie is om meer plezier, groei en zin te brengen in werk en leven van professionals.

Als loopbaancoach zie ik hoe belangrijk integriteit en een veilige werksfeer is. Een vertrouwenspersoon draagt bij aan een gezonde werkomgeving, vermindert stres en lost conflicten op voor ze escaleren. Dit alles draagt bij aan een goede werksfeer, goed organisatie-imago en minder verzuim. Zaken die zorgen dat jouw organisatie lekker draait!

Mensen zien mij vaak als toegankelijk en betrouwbaar. Ze vertrouwen mij gevoelige situaties toe en voelen zich gehoord en ondersteund. Naast de zorg die ik heb voor de medewerker en de situatie, kan ik met mijn analytische vermogen de situatie vervolgens omzetten in helder advies waar je wat aan hebt als organisatie. Schriftelijk en/of bespreken met een kop koffie erbij. Ik zit immers ook in Twente.

Inmiddels heb ik aardig wat levenservaring en werkervaring. Daardoor kijk ik niet snel van iets op en en integer met gevoelige onderwerpen omgaan.

Ik werk als vertrouwenspersoon voor bedrijven en organisaties in Twente. In een kwartier kan ik al inschatten wat ik kan betekenen voor jouw organisatie. Benieuwd? Neem contact op.

 

Wil jij ook een externe vertrouwenspersoon uit Twente?

Let’s make it work

Wil je dat ik meekijk naar wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?