Ontdek je droombaan

Hoe zou het zijn als je over twee of drie maanden niet meer hoefde te werken? Vind je droombaan en geniet van hoe je baan je voldoening, groei en plezier geeft.

Wat is een droombaan?

Dat waar je talenten, dat wat de wereld nodig heeft, waar je geld mee kan verdienen en waar je passie/nieuwsgierigheid samenkomen: daar ligt jouw goud. Je droombaan. In mijn ervaring ligt het vaak zo voor je neus dat je het over het hoofd ziet. Kijk je mee?

Online cursus: Vind je droombaan

  Wat je leert

Je gaat dromen, nadenken en praktisch aan de slag. Elke week krijg je nieuwe opdrachten die je leiden tot het antwoord op je vraag: wat is mijn droombaan. Aan bod komen:

 • Je overtuigingen over werk
 • Je talenten
 • Dat waar je geld mee kunt verdienen
 • Wat de wereld nodig heeft
 • Waar je passie ligt of nieuwsgierigheid van ‘aan’ gaat
 • Welke sector je ligt
 • Wat voor soort bedrijven bij je passen (bijvoorbeeld: groot, midden of klein? Of wil je voor jezelf beginnen?)

En dat brengen we allemaal samen in de laatste module waarin je je droombaan vindt.

Wat levert het je op:

 • Je leert jezelf nog beter kennen: wat je talenten zijn, je passie/nieuwsgierigheid, waar je geld mee kunt verdienen.
 • Een upgrade van je mindset, als je dat wil.
 • Je hebt ruimte gemaakt om jouw droombaan te ontvangen.
 • Je leert wat jij belangrijk vindt in werk en je droombaan.
 • Je leert hoe je intuïtief keuzes kunt maken.
 • Je mag de meditaties en opdrachten ook na het cursusjaar blijven gebruiken.
 • Dit is een onlinecursus en je kunt dit vanuit jouw plek doorlopen.

Ben je op zoek naar innerlijke rust, voldoening en plezier?

Dat werkelijke voldoening niet van je loonstrookje komt, weet je natuurlijk al. Werkelijke voldoening komt door een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Een bijdrage die bij jou past. Aan een wereld die jij wilt creëren. Dit maakt een einde aan ‘leegte’. Het geeft je een gevoel van vervulling. Zodat jouw werk ook voor jouw werkt.

Dit programma helpt je jouw bijdrage te vinden. Je hart te volgen, terwijl je je verstand blijft gebruiken. En helpt je om je ideeën om te zetten in concrete actie Immers: inzicht zonder handeling, maakt nog geen verandering.

En uiteraard:

 • Wat je droombaan is of droombanen zijn. 
 • Als je een duidelijke visie hebt, is het gemakkelijker prioriteiten te stellen en je droombaan ook daadwerkelijk te creëren.

 

De cursus wordt in sommige gevallen vergoed door je werkgever.

 

werkplezier

Individueel coachtraject Ontdek je droombaan

Met een goed uitgedacht en tegelijkertijd intuïtief programma vind je je eigen antwoord op hoe je werk (weer) voor je laat werken. Je maakt de balans op. Spiegelt. Kijkt eens met een afstand. Ontdekt je Ikigai. En in welke omgeving jij tot je recht komt. Een ervaring met veel professionele en persoonlijke groei. Je weet waar je voor staat. Persoonlijk en op je werk. Je kunt zien hoe jouw werk (weer) voor jou werkt!

Een-op-een: flexibel en snel starten

De uitgebreide cursus bestaat uit 10 gesprekken eens in de twee weken, zodat je nog even kunt ‘kauwen’ op de inzichten. En deze in praktijk kunt brengen. Zo kom en blijf je in beweging!

Je krijgt schrijfboeken voor de verdieping met extra reflectieoefeningen. Je leert veel over jezelf. Wat je denkt over jezelf, je werk en wat je wil. Dit materiaal bespreken we onder andere in de gesprekken, zodat het elkaar versterkt.

In de gesprekken spiegel ik je. Ik kijk vanuit mijn helderheid, we maken desgewenst gebruik van opstellingen, visualisatietechnieken en creatieve technieken, zodat je ziet dat er meer mogelijk is dan je denkt. En desgewenst leer je uit deze mogelijkheden ook intuïtief een keuze te maken.

Elk gesprek eindigen we met het formuleren van een concrete actiestap. Dat houd je in beweging en zo kan je niet alleen je droombaan ontdekken, maar ook terecht komen op jouw plek op de arbeidsmarkt.

De investering in je droombaan is voor deze cursus 1500 euro, inclusief cursusmaterialen.

Aanmelden? Mail naar claar@claartekracht.nl of stuur mij een bericht

 

 

Werk met voldoening

 Voor wie?

Dit is voor jou als je een (andere) baan wil en je je wil oriënteren op wat dan wel. Dit is ook voor jou als je nog wilt blijven op je werk, maar er meer uit wil halen.

Dit is voor jou als je bereid bent jezelf eerlijk aan te kijken. Je nieuwsgierig en bereid bent je droombaan te vinden. Je open staat voor een vernieuwende en praktische aanpak. Je wilt tijd investeren om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

coachen en begeleiden

Achtergrond over de cursus en trainer

Ontdek je droombaan is gebaseerd op het model IKIGAI in combinatie met ervaring, kennis, creativiteit, helderheid en systemisch werk. Als trainer heb ik meer dan tien jaar ervaring met lesgeven en loopbaancoaching als docent aan de hogeschool. Een oud-coachee verwoordt het zo: “Claar Grooten heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en analytisch vermogen en zet dit onder andere in bij het creëren van jouw droombaan, meer werkplezier en je persoonlijke groei. Ze weet haar intuïtie om te zetten in originele ideeën en praktische adviezen, zodat je weet wat je eerst volgende stap is. Zo word je proactief en kan je je leven meer naar je eigen hand zetten.” 

Zij gingen voor meer zin in hun werk en leven

Rene

Oud-deelnemer Ontdek je droombaan

persoonlijke groei

Geraldine Slabbekoorn

Juridisch adviseur gemeente Hilversum & mediator en trainer

“Ontdek je droombaan bracht mij meer werkplezier en leefplezier.”

“Ontdek je droombaan bracht mij meer werkplezier. Omdat ik al een hele leuke baan heb, kwam ik bij Claar met mijn twijfel over hoe lang een baan leuk kan blijven. Volgens de carrièretijger in mij is dat namelijk niet langer dan vijf jaar. Na vijf jaar loop je het risico op vastgeroest gedrag: ongeïnteresseerd, zuur, wantrouwend. Afijn, die carrière tijger in mij is nu gerustgesteld. Naast mijn vaste baan doe ik ondertussen wat klussen die wonderlijk genoeg tijdens het traject op mijn pad kwamen, daarnaast ik voel me wat minder opgejaagd. Waar ik nog wel eens een nacht minder sliep als ik iets spannends moet doen, is dit ondertussen gereduceerd tot 10 minuten voor mijn optreden. Vooral dat laatste levert mij naast werkplezier ook meer leefplezier op. Kortom, ga er ook voor en meld je aan!”

“Ik heb helderheid gekregen over mijn kwaliteiten en welke bijdrage ik geef. En belangrijk voor mij is dat ik in beweging ben gekomen en meer zichtbaar ben in wie ik ben en wat ik aan te bieden heb. De meditaties en het energiewerk vind ik geweldig. De manier waarop Claar het geeft is luchtig en diepgaand tegelijkertijd.”

“Ik heb echt veel gehad aan de cursus van Claar. Ik heb helderheid gekregen over mijn kwaliteiten en welke bijdrage ik geef. En belangrijk voor mij is dat ik in beweging ben gekomen en meer zichtbaar ben in wie ik ben en wat ik aan te bieden heb. De meditaties en het energiewerk vind ik geweldig. De manier waarop Claar het geeft is luchtig en diepgaand tegelijkertijd. Ik vind het heel fijn om de meditaties ook thuis te doen, tussen de sessies door. Dat heeft me een verdieping gegeven en heeft het proces een flinke boost gegeven.
De andere deelnemers zijn een super positieve aanwezigheid geweest. Ik heb me aangemoedigd gevoeld en feedback op elkaar was altijd opbouwend en in een veilige sfeer. De inbreng van Claar is vanuit haar helderheid en invoelendheid een grote meerwaarde.
Dit is echt een andere manier van loopbaanbegeleiding. Eentje die ook je hart en gevoel meeneemt. Als ook een systemische benadering die je familiepatronen bekijkt en opschoont. Hierdoor is het veel ruimer en dynamischer, waardoor de resultaten groter zijn.
Super dankbaar voor dit proces!”

GRATIS DROOMBAAN-APK

 

Gun jij jezelf je droombaan? En wil je eerst kennismaken of dat ik een kwartier met je meekijk?

Welkom bij de gratis online loopbaanchecks.

Wat gaan we doen?

✓ Kijken hoe je deze week nog meer energie kunt krijgen van je werk

✓ Ontdek hoe jij (weer) AAN kunt gaan van je werk

✓ Ontdek wat je eerstvolgende stap is naar werkplezier.

 

Is het wat voor mij?

Dit is voor jou als je over een (andere) baan nadenkt, jezelf beter wilt leren kennen en/of als je meer uit je werk wilt halen.

Aanmelden is easy

Mail naar claar(AT)claartekracht.nl of druk op de knop hieronder.

Elke maand heb ik een paar plekken.

Meld je aan

“Of laat mij een kwartier gratis met je meekijken zodat je weet wat jouw eerstvolgende stap is naar werkplezier. Je droombaan. En meer voldoening in je leven. Mail mij je nummer en ik neem contact met je op.”