Persoonlijke groei: wat ik nog meer voor je kan doen

Heb je minder energie dan je wil? Mis je plezier in je relatie en in je leven? Zit je vast in een patroon en je hebt geen idee hoe je er uitkomt?

Claartekracht biedt ook persoonlijke coaching aan. Deze persoonlijke coaching verheldert jouw kracht, waar je naartoe wilt en hoe je daar komt.

Met een holistische blik, kijk ik graag met je mee.

 

 

 

 

 

 

 

Groei in je werk
 

 

 

 

 

persoonlijk leiderschap

Je bent meer dan je werk!

Claar kijkt sowieso holistisch, ook in je loopbaancoaching. Maar soms heb je gewoon een privesituatie die aandacht vraagt. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je ziet gewoon niet waar het aan ligt. Anders had je het zelf al opgelost!

Je bent intelligent, hebt al van alles gelezen, geprobeerd, maar je energielek, patroon of situatie blijft bestaan. Blinde vlekken hebben we allemaal. Gelukkig kan Claar heel helder kijken. En daarmee kun je situaties zien voor wat ze zijn. (Leren) voelen wat klopt voor jou. En vanuit die helderheid de verandering inzetten die je wil.

Oke, maar wat voor veranderingen dan? Kijk op deze pagina voor wat casussen. Misschien herken je je erin. En anders kun je altijd kosteloos een gesprek aanvragen en dan kijk ik met je mee. Na afloop vertel ik je of ik je kan helpen of dat je beter op je plek bent ergens anders.

COACHGESPREKKEN VOOR PERSOONLIJKE GROEI

,,

Waar kan ik je mee helpen? Hieronder vind je een aantal korte stukjes over hoe ik mensen heb geholpen.

 

Weinig energie

Mevrouw L vertelde dat ze heel weinig energie had. Ze was een tijd terug erg ziek geweest, maar was nooit meer ‘de oude’ geworden. Terwijl ze dat zei voelde ik een diep gevoel van verdriet opkomen in haar hart, waarna ze direct naar haar hoofd schoot. Dat gaf ik terug.

Ze vond het inderdaad gemakkelijker om te denken en bezig te zijn, dan om te voelen. Door samen te leren voelen, hoefde ze niet langer te ‘vechten’ tegen het verdriet. Ze kon nu rouwen om wat was. Zichtbaar opgelucht ging ze naar huis. “Tien kilo lichter”, zoals ze zei. Twee maanden later ontving ik een app’je dat ze steeds meer energie voelde.

 

Empathie in balans

Mevrouw R. kwam bij mij, omdat ze met haar kinderen in een negatieve spiraal terecht was gekomen. Ze kwam vaak moe van haar werk terug in het onderwijs. We kwamen erachter door middel van een kernkwadrant dat ze heel empatisch was naar haar leerlingen, maar vaak overspoeld terugkwam door de energie van de leerlingen. Haar kinderen voelden dat.

Haar talent (empathie) brachten we in balans met haar uitdaging (haar eigen ruimte innemen) zodat ze meer in balans kwam. Ze kon haar leerlingen nog steeds aanvoelen, maar bleef daarin bij zichzelf. Hierdoor kon ze thuis ook bij zichzelf zijn én bij haar kinderen.

Ze kreeg meer energie en rust. Haar kinderen waren sindsdien rustiger geworden en ze kon meer van hen genieten.

(Dit patroon zie ik vaker terug bij ouders, in verschillende vormen. Bijvoorbeeld: moeders die zo toegewijd zijn aan het gezin, dat ze niet meer weten wie ze zijn en wat ze nog leuk vinden.)

 

Man-zijn

Meneer P heeft veel respect voor vrouwen en veel vriendinnen, maar hij wilde een partner. Het belemmerde hem: waarom zagen vrouwen hem niet als een ‘man’? 

In het gesprek dat volgde kwamen we al snel tot de kern: zijn vader vertrok het gezin voor een andere vrouw en hij liet hem, zijn moeder en zijn broertje alleen achter. Als kind wilde hij in ieder geval ‘niet zo’n man’ zijn, maar hij stond zich door dit besluit niet toe om een ‘man’ te zijn. En zich mannelijk te gedragen met alle mooie en minder mooie kanten.

De keer erop kreeg hij door middel van een opstelling weer verbinding met zijn vader. Kon zich weer verbinden met de mannen. En hij kon meer in zijn lijf zakken (het werd weer een man met ballen).

 

Wat doe ik hier op aarde?

Meneer R. had verschillende banen gehad. Daar een jaar, daar korter en hij kon zijn draai maar niet vinden, terwijl hij wel wilde werken. Hij vertelde dat hij regelmatig het gevoel had ‘wat doe ik hier?’. We keken naar waar het vandaan kwam. Ik zag een beeld voor mij en legde dat aan hem voor: ‘een man die op een wolk stond te kijken naar de aarde en ineens werd hij geduwd. En hopla, toen was hij op aarde’. Hij kreeg kippenvel. Het bleek dat hij zijn keuze om te leven nog niet écht had gemaakt. En hij wist ook niet hoe.

Hij leerde te kiezen en ook voor het leven te kiezen. Hij ziet het leven nu lichter, neemt makkelijker zijn plek in en is ook zichtbaar voor anderen. Drie maanden later had hij een baan gevonden waar hij nu al meer dan een jaar werkt. (voor hem een record).

 

Ik wil hem terug

Mevrouw K. had een relatie verbroken, maar wilde hem terug. En hun leven samen. Mevrouw K. en ik keken naar wat daarin mogelijk was en welke patronen zij kon doorbreken. Ze leerde in een aantal sessies om haar energie managen, werd lichter, helderder en leerde omgaan met haar emoties.

Een inzicht dat ze kreeg is dat ze geen perfecte relatie hoefde te creeren, maar een ‘goed genoeg relatie’.Ze bleek een beeld te hebben van een ‘ideale relatie’ waarin het altijd ‘leuk’ is. Waarin ze altijd ‘een ideale partner’ moest zijn en hem ook altijd ‘leuk’ moest vinden. Dat legde achteraf een druk op haar, haar vriend en hun relatie.

Nu ze zichzelf genoeg vond, hem ook en hun relatie (ja, ze zijn weer bij elkaar!) ontstond er ontspanning. Ze kon uit een paar eigen patronen stappen, waardoor het patroon in de relatie doorbroken werd. Ze hebben nu tijd voor leuke dingen samen én alleen.

 

 

Andere onderwerpen en vragen waar mensen bij mij mee komen:

Hoe word ik zichtbaar als ondernemer, wie is mijn doelgroep en hoe krijg ik klanten?

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen, hoe krijg ik vrienden, hoe ga ik om met mijn zieke partner, hoe krijg ik meer plezier en glans in mijn leven, hoe krijg ik het avontuur terug in onze relatie.

In een relatie zijn natuurlijk meer mensen betrokken en de andere persoon heeft een vrije wil (gelukkig maar!) er zijn dus geen garanties. Soms is het verstandiger om samen in relatietherapie te gaan. Ik heb een netwerk van professionals om mij heen en verwijs je dan ook door naar een ander, als ik denk dat je daar beter op je plek bent.

 

Praktisch

 Waar kan ik jou mee helpen?

Door heldere gesprekken zie en voel je je eigen kracht (weer). Door het omzetten van je wat je wél wilt in een actie, kom je in beweging. Hierdoor stroomt het weer, voel je je lichter (niet meer vast) en kun je je leven ervaren en accepteren zoals het is. Je kunt vanuit hier je leven ook wat meer naar eigen hand zetten. Je groeit als mens. In de richting die jij wil.

Ik werk holistisch en heel pragmatisch: we kijken vooral naar wat voor jou werkt. Naast gesprekken maak ik daarom ook gebruik van opstellingen of visualisaties, ik voel en kijk helder met je mee (intuitie) en lichaamswerk (leren voelen en bewust worden van je lichaam).

Eerst kennismaken?

Je kunt sowieso een kwartier kennismaken. Mail mij en dan maken we een telefonische afspraak. Het levert je sowieso helderheid op. We kunnen van beide kanten kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Het kan zijn dat je beter bij iemand anders op je plek bent.

Praktisch: over het coachgesprek

Een gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Voor een gesprek online of op kantoor in Hengelo reken ik 147-. Het ligt aan jouw situatie en vraag hoeveel gesprekken nodig zijn.
Heb je een zakelijke coachvraag en wil je een factuur op je bedrijf of werkgever? Dan komt er 21% btw bij.

persoonlijke effectiviteit
persoonlijk leiderschap

Referenties

Hieronder vind je enkele referenties van coachees. Dan krijg je een beeld.

Wil je dat liever zelf even ontdekken door met mij te praten? Heb je een flyer nodig voor je werkgever? Stuur mij een berichtje, dan bel ik je (of mailen als je dat liever wilt :-).

Zij kozen voor groei in hun werk en leven
persoonlijke ontwikkeling

“Ik kan iedereen aanraden om met Claar aan het werk te gaan. Ze is oprecht, open no-nonsense.”

“Ik kan iedereen aanraden om met Claar aan het werk te gaan. Ze is oprecht, open no-nonsense. Met haar aanpak komt ze al snel tot de kern waardoor ze je een stap verder kan helpen om nutteloze bagage uit het verleden af te leggen op weg naar een vrijer bestaan.”

Geraldine Slabbekoorn

Juridisch adviseur Gemeente Hilversum, mediator en trainer.

opleiding coach
Astrid van Dam

Adviseur Jeugd & Onderwijs Bibliotheek Hengelo

Haar kwaliteit is dat ze niet te lang en diep graaft in wat er misging of niet lukt, maar juist het volle licht geeft aan wat wél kan en hoe je daar met jouw kwaliteiten kunt komen.”

 “Claar  Grooten is voor mij een prachtvrouw, die me helpt om in contact te komen met m’n EigenWijsheid en te groeien in m’n BewustZijn. Haar kwaliteit is dat ze niet te lang en diep graaft in wat er misging of niet lukt, maar juist het volle licht geeft aan wat wél kan en hoe je daar met jouw kwaliteiten kunt komen. Met haar heldervoelen en aanstekelijke humor is ze voor mij een InspiratieBron, die ik graag opzoek en altijd met reden toevallig tegenkom.

“Door haar grote kennis, ervaring en zelf-ontwikkeling onderscheidt zij zich van andere loopbaancoaches. Ik voel dat er daadwerkelijk blokkades doorbroken zijn, wat geleid heeft tot veel meer rust en helderheid om daadkrachtig stappen te zetten. “

Jannemarij Stam

Wat is jouw volgende stap?

Waar wil jij je in ontwikkelen? Voel je vrij om een kwartier vrijblijvend met mij te sparren.